A purta o pereche de incaltari confortabile este un lucru important mai ales atunci cand stai mult timp in picioare. Fie ca stationezi, mergi ,sau fugi, toata greutatea se va lasa in picioarele tale. Incaltamintea este foarte importanta atat din punctul de vedere al confortului cat si din punctul de vedere al sanatatii picioarelor si genunchilor.

pantofi

Fie ca porti sandale, cizme sau pantofi sport, este crucial ca picioarele tale sa fie protejate de incaltamintea pe care o porti. Incaltamintea de cele mai multe ori este desconsiderata, cel ce o poarta nu este atent la confortul pe care aceasta ar trebui sa il asigure picioarelor si neglijeaza acest aspect punand foarte mult accent pe partea estetica a acesteia.

Ceea ce trebuie sa stim este ca sanatatea picioarelor noastre asigura implicit si sanatatea organismului in general, pentru ca atunci cand picioarele sunt protejate atat termic cat si fiziologic se realizeaza un echilibru in corp datorita bunei circulatii a sangelui.

In timpurile preistorice oameni isi protejeau picioarele prin infasurarea gambelor cu piei de animale astfel realizand atat o protectie cat si o incalzire a membrelor inferioare.

Sandalele au fost prima forma de incaltaminte ce a aparut in lume, acestea folosindu-se atat in Egipt, Grecia cat si in Roma. De fapt aparitia lor este mentionata prima data in Grecia si Roma.

In evul mediu o caractistica imortanta a ei era faptul ca …era moale, incheiata in partea de sus extinzandu-se si asupra incheieturii piciorului. Incaltarile erau frumos decorate, ornate cu pietre pretioase sau cusute cu fir de aur. Acestea erau purtate in special de regi si oameni inportanti ai societatii medievale. In ziua de astazi exista o gama variata de incaltaminte, indentificam stiluri variate, acestea conferindu-ne atat confort cat si diferite tipuri de design.